Utlägg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tilläggande av kvitto i webbversionen

1. Logga in på Bezala

2. Tryck på menyn i övre högra hörnet där det står “+ Ny”

3. Välj "utlägg"/"kvitto"

4. Bifoga bilden av kvittot genom att trycka eller dra det till höger om enkäten. Vi stöder alla bild-format och PDF filer. Se till att bilden är tydligt samt att moms-specifikationerna syns. Ifall det är et utlandsköp bör du se till att ditt företags namn syns på kvittot.

5. Fyll till följande i enkäten

Bezala kommer att fylla i information för dig på basis av texten på kvittot, men du kan lätt korrigera ifall det behövs.

6. När du fyllt i all information kan du välja att spara det som ett utkast eller skicka det vidare till attestflödet.

Tilläggande av kvitto i mobilapplikationen

Lägga till en ny utlägg i mobilapplikationen genom att ladda upp en kvitto-bilaga från din telefon eller ta ett foto av kvittot.

1. Öppna kameran direkt genom att trycka länge på + -knappen. Observera att bilden är tydlig och att momsredovisningen är synlig.

1. Du kan också öppna kameran direkt genom att trycka länge på + -knappen.

2. Observera att bilden är tydlig och att momsredovisningen är synlig.

2. Lägg till en beskrivning för kvittot.

3. Ändra betalningssätt, kostnadstyp eller kostnadsställe vid behov.

4. Kontrollera de uppgifter du har angett och spara kvittot. Efter att kvittot har sparats går det vidare i processen för godkännande och bokföring.

Hur man delar upp en kvitto:

Börja med att lägga till en ny kostnad

Genom att lägga till en ny utlägg kan du ange en annan momsprocent för linjen.

För att fortsätta dela upp kvittot till flera utgiftskonton och kostnadskostnadsställen måste du trycka på "Fördela kostnad".

Efter uppdelningen kan du välja önskat kostnadskonto och inköpstyp för utgiftslinjen.

Har du delat upp för mycket? Oroa dig inte! Du kan avbryta uppdelningen eller hela utgiftslinjen genom att trycka på "Ta bort fördelning" eller "Radera".

Vidarebefordra epost kvitton

Att vidarebefordra kvitton till Bezala är enkelt: kopiera bara din personliga e-postadress och skicka ditt kvitto till den adressen. Kvittot sparas som ett utkast som du själv kan slutföra. E-postadressen hittar du:

• I mobilapplikationens huvudmeny

• I webb-applikationens profil

Vi rekommenderar att du sparar epost-adressen i din adressbok för att göra det enklare att vidarebefordra kvitton i framtiden.

Bilagor

Du kan bifoga utläggformuläret med kvittofoton och andra bilagor i följande filformat:

jpeg, png, gif, heic, heif, pdf

Filen kan vara högst 10 MB i storlek och högst 1000 x 1000 px i dimensioner.

Radera kvitto

Du kan ta bort dina egna Bezala-transaktioner från systemet om de ännu inte har skickats till bokföringen. Användare på bokföringsnivå kan också ta bort andra användares kostnader.

Sök efter Bezala-transaktionen från startsidan och öppna formuläret genom att klicka på transaktionsbeskrivningen. Klicka på papperskorgsknappen i övre högra hörnet. Bekräfta borttagningen i det fönster som visas på skärmen. Observera! När du har bekräftat borttagningen kan kvittot inte längre återställas i systemet.

En extra prisrad kan tas bort från kvittot enligt följande

1. Öppna kvittolistan

2. Svep den extra prisraden från höger till vänster

3. Klicka på papperskorgen som ska dyka upp efter svepet

4. Spara de ändringar du har gjort

Video - Vidarebefordra epost kvitton (ENG)

Tips!

• Vi rekommenderar att du inte lägger till flera olika kvitton på samma foto i en kvittoformulär.

• På startsidan kan du se vilka kvitton som väntar på godkännande eller bokföring.