Kuitit

Näin lisäät kuitteja Bezalan selainversiossa ja puhelinsovelluksessa

Maria Tirkkonen avatar
Tekijä: Maria Tirkkonen
Päivitetty yli viikko sitten

Kuitin lisääminen selainversiossa

1. Kirjaudu sisään Bezalan selainversioon

2. Avaa uusi kuittilomake Bezalan aloitusnäkymän yläkulmassa löytyvästä "Uusi kulu"-painikkeesta:

3. Valitse avautuvasta pudotusvalikosta "Kuitti"

4. Voit tuoda kuitille liitteen raahaamalla tiedoston suoraan lomakkeen oikean puoleiseen ikkunaan tai tuomalla sen tietokoneesi arkistosta.

5. Täydennä kuittilomakepohjaan selite, valitse oikea maksutapa ja kululaji, tarvittaessa kustannuspaikat sekä kuitin päivämäärä ja hinta. Mitä tarkempia tietoja pystyt antamaan, sen tyytyväisempi kirjanpitäjäsi on.

6. Lopuksi tallenna juuri lisäämäsi kuitti Lähetä-painikkeesta. Tämän jälkeen tosite siirtyy mahdollisen hyväksyntäkierron kautta kirjanpitoon. Jos haluat jatkaa kuitin täyttämistä myöhemmin, voit tallentaa sen luonnoskuitiksi "Tallenna luonnoksena" -painikkeesta.

Vinkki!

Saatko paljon kuitteja sähköpostiisi? Voit lähettää ne suoraan Bezalaan. Lisätietoja tästä.

Kuitin lisääminen puhelinsovelluksessa

Kirjaa uusi kululasku mobiilisovelluksessa lataamalla kuittiliite puhelimesi muistista tai ottamalla kuva kuitista.

1. Lisää kuitti painamalla + painiketta ja valitsemalla tavan, jolla haluat lisätä kuitin

1. Voit myös avata suoraan kameran painamalla + -painiketta pitkään

2. Huomioithan, että kuva on selvä ja ALV-erittely on näkyvissä.

2. Lisää kuitille selite.

3. Muuta tarvittaessa maksutapaa, kululajia tai kustannuspaikkaa.

4. Tarkista lopuksi syöttämäsi tiedot ja tallenna kuitti. Tallentamisen jälkeen kuitti etenee prosessissa hyväksynnän kautta kirjanpitoon.

​Muita vinkkejä

​Suosittelemme, että yhdelle kuittilomakkeelle ei lisätä useita eri kuitteja samaan valokuvaan.

Aloitusnäytöltä näet, mitkä kuitit odottavat hyväksyntää tai kirjanpitoon lähettämistä.

Mikäli kuitti on jo ehditty siirtää kirjanpitoon siihen ei voi tehdä enää muutoksia.

Kuitin jakaminen usealle laskentakohteelle ja kululajille

Kuitin jakaminen aloitetaan luomalla uusi ALV-rivi.

Tämä luo lomakkeelle uuden rivin, ja mahdollistaa usean ALV-prosentin merkitsemisen kuitille. Kulun pääsee jakamaa usealle laskentakohteelle ja kululajille painamalla Jaa kulu -painiketta.

Kulun jakaminen tuo lomakkeelle näkyviin toiseen kertaan kaikki lomakkeella näytettävät dimensiot sekä kululaji-kohdan. Tämän jälkeen voitte valita millä summalla haluatte erotella valituille laskentakohteille ja kululajeille.

Tuliko jaettua liikaa? Voit poistaa laskentakohteille ja kululajeille jaon painamalla Poista jako -painiketta. Koko rivin poistaminen onnistuu painamalla "Poista".

Sähköpostikuitin välittäminen Bezalaan

Kun saat kuitteja sähköpostiisi, voit edelleenlähettää ne suoraan Bezalaan!

Kopioi edelleenlähettämistä varten oleva sähköpostiosoite, jonka löydät selainversiossa profiilistasi ja edelleenlähetä kuittisi kyseiseen osoitteeseen. Suosittelemme, että tallennat tämän osoitteen osoitekirjaasi!

Kuitti voi olla sähköpostin liitteenä tai viestikentässä. Edelleenlähetetty kuitti tulee luonnoksena Bezalaan. Täytä vain tiedot kenttiin ja kuittisi on valmis kirjanpitoa varten!

Vinkki!

Voit luoda suodattimia sähköpostikuiteille, jonka avulla Bezala tiliöi kuittisi automaattisesti. Lue aiheesta lisää täältä

Bezala-sähköpostiosoitteen voi myös suoraan kopioida valikon "Kopioi sähköpostiosoite" -painikkeesta

Liitteet

Voit liittää kuittikululomakkeelle kuittikuvia ja muita liitteitä seuraavissa tiedostomuodoissa:

jpeg, png, gif, heic, heif, pdf

Tiedosto voi olla kooltaan korkeintaan 10MB ja dimensioiltaan korkeintaan 1000 x 1000 px.

Kuitin poistaminen

Voit poistaa omia Bezala-tapahtumiasi järjestelmästä jos niitä ei ole vielä ehditty lähettää kirjanpitoon. Kirjanpitäjä-tason käyttäjät voivat myös poistaa muiden käyttäjien kuluja.

1. Etsi Bezala-tapahtuma aloitusnäkymästä ja avaa lomake klikkaamalla tapahtuman selitteestä

2. Klikkaa roskakori-painiketta oikeassa yläkulmassa

3. Vahvista poisto näytölle ilmestyvästä ikkunasta. Huom! Kun olet vahvistanut poiston, kuittia ei voi enää palauttaa järjestelmään.

Ylimääräisen hintarivin poistaminen kuitilta mobiilisovelluksessa

Ylimääräisen hintarivin voi poistaa kuitilta seuraavasti:

1. Avaa kuittilomake

2. Pyyhkäise ylimääräistä hintariviä oikealta vasemmalle

3. Klikkaa punaista roskakoria, jonka pitäisi ilmestyä pyyhkäisyn jälkeen

4. Tallenna tekemäsi muutokset

Video - Sähköpostikuitin välittäminen Bezalaan (ENG)

Video - Kuittien lisääminen mobiilisovelluksella