Maksutavat ja kululajit

Muokkaa ja räätälöi maksutapoja ja kululajeja, jotka yritykselläsi on käytössä

Maria Tirkkonen avatar
Tekijä: Maria Tirkkonen
Päivitetty yli viikko sitten

Bezalassa maksutapoja ja kululajeja voi muokata asetusten ylläpitäjä tai kirjanpitäjä-tason käyttäjät.

Selainversion "Maksutavat ja kululajit" -sivulla voit muokata, poistaa ja lisätä yrityksellesi uusia maksutapoja ja kululajeja.

Aloita maksutavan tai kululajin lisääminen "Uusi maksutapa tai kululaji" painikkeesta näkymän oikeassa alareunassa:

Valitse otsikon ”Kululaji (expense) tai maksutapa (asset)" alta valinta ”asset”, kun haluat luoda uuden maksutavan ja "expense" kun kyseessä on kululaji.

Maksutavan tai kululajin voi nimetä vapaasti, mutta tilinumeron tulisi vastata kirjanpitoa.

Voit poistaa maksutavan tai kululajin käytöstä klikkaamalla "Deaktivoi" painiketta, jolloin se ei ole enää valittavissa uusille kuiteille.

Resurssien avulla voit rajata kenelle maksutapa tai kululaji näytetään. Tällöin ainoastaan nämä henkilöt näkevät kyseisen maksutavan/kululajin vaihtoehtona tiliöidessään kululaskuja.

Jätä "Valitse resurssit" -kenttä tyhjäksi, jos haluat, että maksutapa on jokaisen käyttäjän valittavissa.

Huom! Jos yritykselläsi on käytössä Netsuite, maksutapoja tai kululajeja ei tule lisätä Bezalaan manuaalisesti vaan ne noudetaan suoraan kirjanpidosta. Löydät ohjeet Netsuiten tiliasetuksiin täältä: https://bezala.com/fi/integraatiot/toiminnanohjaus/netsuite