Kilometrikorvaukset

Kuinka haet kilometrikorvauksia Bezalassa

Päivitetty yli viikko sitten

Uusi kilometrikorvaus selainversiossa

1. Kirjaudu Bezalan selainversioon

2. Klikkaa oikean yläkulman + Uusi kulu-painikeesta ja valitse kilometrikorvaus

3. Täytä puuttuvat tiedot, kuten selite, mahdolliset kustannuspaikat ja matkustajat sekä matkan aloituspaikka ja määränpää. Järjestelmä täydentää automaattisesti osoitteiden perusteella ajettujen kilomterien määrän.

Jos olet liikkunut saman matkan aikana useammassa eri paikoissa, voit kirjata ne +Lisää määränpää -painikkeen kautta. Mikäli haluat lisätä saman kilometrikorvaushakemuksen alle useamman matkan, ne tulisi lisätä +Lisää etappi -painikkeesta.

4. Kun olet täyttänyt km-korvauslomakkeen, voit tallentaa sen luonnoksena jolloin voit jatkaa lomakkeen muokkaamista myös myöhemmin tai siirtää sen hyväksyttäväksi Lähetä-painikkeesta.

Vinkki! Voit kopioida luodun km-korvauksen ratas-ikonin kautta pohjaksi uudelle km-korvaushakemukselle. Toiminnallisuutta voi hyödyntää toistuvien matkojen laatimisessa.

Kilometrikorvaus mobiilissa

1. Avaa mobiilisovelluksen päävalikko näytön vasemmasta yläkulmasta ja valitse "Lisää km-korvaus".

2. Syötä kenttiin lähtöpaikka ja määränpää ja klikkaa Tallenna-painiketta. Google Maps-ominaisuuden voi ohittaa oikeasta yläkulmasta löytyvästä Skippaa-painikkeesta. Tällöin etäisyys ja ajoreitti tulee syöttää Bezalaan manuaalisesti.

3. Lisää selite ja tarkista päivämäärä sekä ajoneuvo

4. Lisää tarvittaessa muiden matkustajien nimet pilkulla eroteltuna lomakkeelle. Bezala laskee automaattisesti matkustajista syntyvän korotuksen.

5. Tarkista syöttämäsi tiedot ja tallenna kilometrikorvaushakemus. Tallentamisen jälkeen korvaushakemus etenee prosessissa hyväksynnän kautta kirjanpitoon.

Muita vinkkejä:

Halutessasi voit eritellä matkan pienempiin osiin painamalla ”lisää etappi”.

Esimerkiksi:

Voit eritellä menomatkan ja paluumatkan toisistaan, jos vaikka ajoit Espoosta Turkuun yksin, mutta paluumatkalla kollegasi hyppäsi kyytiin. Kun olet eritellyt matkan kahteen osaan, voit kirjata oikeat matkustajatiedot erikseen.

Liitteet

Kilometrikorvauslomakkeille voit lisätä liitetiedostoja sen jälkeen kun olet täydentänyt lomakkeen tiedot ja klikannut ”Lähetä” sekä tuoreuttanut selaimen.

Päiväraha- ja kilometrikorvauslomakkeen liitetiedostot voivat olla kooltaan korkeintaan 10MB ja olla seuraavia tiedostotyyppejä:

jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, xls, xlsx

Video - Kilometrikorvaushakemus mobiilisovelluksella