Päästölaskenta

Liikematkojen päästölaskenta Bezalassa

Päivitetty yli viikko sitten

Bezalaan on kehitetty uusia päästölaskentaan liittyviä ominaisuuksia, jotka mahdollistavat datan keruun suoraan matkalaskuohjelmassa.

Kilometrikorvaukset

Kilometrikorvausten osalta järjestelmään voidaan määritellä vaihtoehdot, joista käyttäjät voivat valita, mitä polttoainetta ajoneuvossa on käytetty. Toiminnallisuuden aktivointi vaatii beta-testaajan oikeudet, joita voit pyytää Bezalan asiakastuesta.

Bezala hyödyntää päästöjen arvioinnissa Defran CO2e/km-kerrointa. Alla olevasta taulukosta voit tarkistaa Bezalan käyttämät kertoimet:

Type

Emission factor, kgCO2e/km, 2022

Emission factor, kgCO2e/km, 2023

Source

1. Car, gasoline

0.17048

0.163909

Defra 2023

1. Car, electric

0

0

Defra 2023

1. Car, hybrid

0.12004

0.1189

Defra 2023

1. Car, plug-in hybrid

0.06542

Defra 2023

1. Car and machinery over 80 kg

0.17067

0.166639

Defra 2023

1. Car, diesel

0.17082414

0.169826

Defra 2023

1. Car, biodiesel

0

0

Defra 2023

Kuitit (ehdolliset kentät)

Bezalaan voidaan myös lisätä kulutilin taakse ehdollisia kenttiä. Ehdollisiin kenttiin määritellään ensin arvot, joista käyttäjä voi valita syöttäessään kulujaan (esim numerot, joita halutaan käyttäjien voivan valita).

Jotta ehdolliset kentät näkyvät käyttäjille, täytyy ehdolliset kentät lisätä tilin, kuten esimerkiksi "Matkaliput" kululajin, taakse.

Tällöin käyttäjän valitessa kuitin kululajiksi Matkaliput, ilmestyy kululajin taakse asetetut ehdolliset kentät lomakkeelle ja käyttäjä voi valita pudotusvalikosta vaihtoehdoiksi määritellyt valinnat.

Data kerätään kuittilomakkeille ja se on saatavilla myös lataamalla kuitteja Excel-muodossa Arkistot-sivulta.

Tästä voit tarkistaa lisäesimerkkejä ehdollisista kentistä