Budget / Reseorder

Allt du behöver veta om att skapa budgeter i Bezala

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa en ny budget / reseorder

Du kan skapa en by budget genom att trycka på "Ny" och "Budget".

1. Fyll i budgetens namn, helst inklusive en markering med @-tecknet, ex "@Göteborg". Du kan senare koppla utlägg till budgeten genom att använda samma markering på utläggen.

1. Fyll i budgetens beskrivning och motivera varför den skall godkännas.

2. och motivera varför budgeten behövs

3. Fyll de kostnadsställen som budgeten berör.

4. Välj start och slutdag.

5. Fyll i summan som du ansöker om per konto-typ.

1. Välj typ av konto

2. Tillägg flera konton genom att trycka på "+ lägg till ett annat konto"

6. Du kan se totala budgeten i sammandraget

7. Ansök om budgeten genom att trycka på spara.

1. Efter att du sparat budgeten kan du tillägga bilagor.

2. Budgeten attesteras av den första attestanten bakom din användare i Bezala. I de flesta fall är det din chef.

Attestering av budgeter

Budgetens attestant (högst sannolikt din chef) kan direkt attestera budgeten i både mobilen och webb-appen. De kommer även att få dagliga epost-påminnelser tills de godkänt budgeten.

Du kan editera budgeten tills den är godkänd.

Koppla ihop utlägg med budgeten

Utläggen kopplas automatiskt till budgeten givet att du använt samma konto och kostnadsställe i både utlägget och budgeten. Utlägg som är kopplade ihop med en budget är gröna då de är inom budgeten, och röda ifall de är större än budgeterat.

Du kan även se vilka händelser som kopplats till budgeten på budgetens egna sida:

Ser du inte budget-sidan?

Budget-funktionaliteten måste i så fall läggas på för ditt företag. Vänligen kontakta vår support och be dem lägga på den: [email protected].