Traktamente / dagpenning

Allt du behöver veta om traktamenten /dagpenningar i Bezala

Fredrik Teir avatar
Skrivet av Fredrik Teir
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du skapa ett nytt traktamente?

Börja med att trycka på "+ Ny utgift" knappen från huvudmenyn i webb-appen eller framsidan i mobil-appen. Välj sedan "dagtraktamente".

Fyll i den information som behövs och tryck på "spara" för att skicka din dagpenningsansökan.

Har du varit i flera länder under samma resa?

1. Välj först land där den första resedagen slutar

2. Välj resans starttid

3. Välj den tid du lämnade det första landet som "Sluttid"

4. Tryck på +lägg till ett annat land

5. Välj nästa land

6. Välj den tid du lämnade detta land som "Sluttid"

7. Välj sluttiden för resan

8. Markera vilka måltider du fått under resan

9. Tryck på spara

Undrar du hur bezala beräknat ersättningen?

Dagtraktamentet som din arbetsgivare betalar beror på ert kollektivavtal och land. Bezala räknar ersättningen enligt regelverket som din arbetsgivare följer.

Vill du spara traktamentet som ett utkast?

Du kan spara traktamentet som ett utkast i web-versionen.

Andra nyttiga funktioner

• Det går inte att spara två dagtraktamenten på samma dig & tid.

• Du kan tillägga bilagor till traktamentet efter att du sparat det.

• Dagtraktamentet bör rapporteras till skatteverket/inkomstregistret. Bezala rapporterar dem automatiskt.

Vill du gruppera flera händelser till en reseräkning?

Du kan gruppera utgifter genom att använda en markering med @-tecknet (Ex: @Göteborg) i beskrivningsfältet. Gruppering hjälper dig och din chef att förstå resans totala utgifter och underlättar attesteringen.

Använd samma markering i alla utgifter du vill kombinera.