Attestera & Godkänn i Bezala
Attestera utlägg i mobilen eller webb-appen

Allt du behöver veta om att attestera i Bezala.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Attestflödet i Bezala kan komma från en kombination av följande:

• Företags-nivån

• Användaren

• Kostnadsställe/projekt

Ifall du behöver attestera utlägg, följ dessa instruktioner:

Logga in i web-appen eller i mobil-appen. På hemsidan kommer du att se de enskilda utläggen som du kan attestera. Till följande kan du

• Godkänna alla på en gång genom att navigera till slutet av listan

• Godkänna ett utlägg i taget genom att öppna utlägget och trycka på "Godkänn" på varje utlägg.

Du kan även editera utlägget innan du godkänner det. Efter att du godkänt utlägget far det vidare i ert attestflöde. Ifall du är sista personen flyttas utlägget till en kö och väntar på att skickas till betalning och bokföring.

Ifall du vill förkasta utlägget:

Öppna händelsen och tryck på "Förkasta". Därefter bör du beskriva varför du förkastar det. Sedan skickar Bezala en epost till användaren automatiskt med information om vilket utlägg som förkastats, inklusive beskrivningen du gav.

Ifall du vill att någon annan godkänner utlägget.

I Webb-appen kan du skicka ett utlägg till någon annan attestant. Då behöver du öppna utlägget, och navigera till menyn i övre högra delen av utläggs-enkäten. Därifrån kan du sedan välja "Ändra attestflöde". Observera att du kan endast byta till en användare som har "Approver"- rollen. Ifall denna funktionalitet inte syns är den antagligen inte konfigurerad för din organisation.

På semester?

Från din profil kan du lägga in semester-inställningen samt välja vem som skall attestera i din plats /som ditt substitut när du är på semester. När semester-inställningen är på kommer du och ditt substitut kunna attestera dem, men du får inga notiser medan du är på semester.