Kuinka muutan hyväksyntäkiertoa?

Kierron muuttaminen käyttäjän taakse, laskentakohteelle tai yksittäiselle kululle

Maria Tirkkonen avatar
Tekijä: Maria Tirkkonen
Päivitetty yli viikko sitten

Voit muokata käyttäjien hyväksyntäkiertoja, jos sinulla on Bezalassa Asetusten ylläpitäjä- ja/tai Kirjanpitäjä-oikeudet.

Käyttäjäkohtaisen hyväksyntäkierron muokkaaminen

Käyttäjän takana olevaa hyväksyntäkiertoa voi muuttaa selainversion sivulta "Käyttäjät" painamalla käyttäjän kohdalta kynäpainiketta

Tämän muokkausnäkymän alalaidassa on otsikko "Matka- ja kululaskujen hyväksyntä", jonka alla näkyy käyttäjälle tallennettu hyväksyntäkierto.

Voit vaihtaa nykyisen hyväksyjän tilalle uuden hyväksyjän pudotusvalikosta, joka avatuu klikkaamalla nykyisen hyväksyjän nimeä. "+ Lisää hyväksyjä" painikkeesta voit määrittää hyväksyntäkiertoon useamman henkilön.

Vinkki! Bezalassa on käytössä kahdenlaisia hyväksyntäsääntöjä, joita voi hyödyntää kun rakennat hyväksyntäkiertoja. "SITTEN"-säännöllä matka- ja kululaskut täytyy hyväksyä järjestyksessä, esimerkiksi ensin henkilö A ja sitten henkilö B. Toinen vaihtoehto on, että hyväksyntään tarvitaan joku valituista henkilöistä eikä järjestyksellä ole väliä. Tällöin heidän välilleen valitaan sääntö "TAI".

Kun olet tehnyt tähän kiertoon tarvittavat muutokset, tallenna muutokset painamalla oikeasta alakulmasta vihreää "Tallenna"-kuvaketta.

Laskentakohdekohtaisen hyväksyntäkierron muokkaaminen

Laskentakohteen hyväksyntäkiertoa voit muokata "Laskentakohteet" sivulta painamalla laskentakohteen kohdalta kynäpainiketta.

Tämän muokkausnäkymän alalaidassa on otsikko "Matka- ja kululaskujen hyväksyntä", jonka alla näkyy käyttäjälle tallennettu hyväksyntäkierto.

Voit vaihtaa nykyisen hyväksyjän tilalle uuden hyväksyjän pudotusvalikosta, joka avatuu klikkaamalla nykyisen hyväksyjän nimeä. "+ Lisää hyväksyjä" painikkeesta voit määrittää hyväksyntäkiertoon useamman henkilön.

Yksittäisen kuitin/päivärahan/km-korvauksen/palkkion hyväksyntäkierron muokkaaminen

Jos tämä uusi kierto tarvitaan jo luoduille kulu- ja matkalaskuille, se tulee tallentaa kullekin luodulle tapahtumalle erikseen (ei koske jo kirjanpitoon vietyjä tapahtumia). Tämä onnistuu seuraavasti:

1. Valitse selainversion etusivulta haluttu tapahtuma aktiiviseksi (lomake avautuu näytön keskelle)

2. Klikkaa lomakkeen oikeasta yläkulmasta ratasikonia ja valitse "Vaihda hyväksyntäpolkua"

3. Paina kuvaketta "+ Lisää hyväksyjä" tuodaksesi kiertoon uuden henkilön. Kun kierto on halutun mukainen, paina "Tallenna"-kuvaketta samasta ponnahdusikkunasta.

4. Toista kohdat 1-3 kullekin yksittäiselle tapahtumalle, jonka hyväksyntäkiertoa tulee muuttaa.